Monday, July 22, 2013

Semoga semua ini diberkati NYA..

by the name of ALLAH,most gracious most merciful..
assalamualaikum..hai..

Balqis harap, kita semua,rakan2 blogging dapat berkongsi ilmu2 bermanfaat bersama.. kadang2, balqis baca comment pengunjung di blog lain, ada yang menyindir blogger yang ingin berkongsi ilmu atau peringatan bersama.kita selalu lupa,tiada insan yang sempurna dalam dunia ni..hatta insan yang tinggi ilmunya juga merupakan insan yang lemah,mudah lupa,tidak lari dari kesilapan.. ada komen tidak enak juga selalu didengari,kalau u guys perasan la..bunyinya lebih kurang macam ni : 1.xpayah la nak cakap mcm tu kalau diri sendiri pon xbetul lagi..2.awak ni tunjuk alim la tu.3.da tinggi sgt ke ilmu tu nak sampaikn dakwah?

ya ALLAH..kita ni terlalu mudah jugding people sampaikan kita bersikap bongkak atau sinis terhadap insan lain..kalau benar insan itu buat salah,tegur dia secara baik,itu dakwah yang diajar rasullullah..lemah lembut is the key..ada adab.bukannya dengan komen yang sinis serta mengundang marah serta gaduh...kadang2,blogger mahu berkongsi..kan berkongsi itu juga nilai positif yang baik..jadi,pengunjung blog pon dapat "something bermanfaat" dari bahan bacaannya,dapat ilmu,mungkin lepas tu,mereka amalkan pula:) see?

Dari Abdullah bin Amr radhiyallahu ta'ala 'anhu, bahwa Nabi saw bersabda :
"....sampaikan dariku walaupun sepotong ayat.." (hadith riwayat bukhari)

Okay :) harap selepas ini, kite semua dapat berkongsi ilmu,idea,pendapat serta bertukar2 pandangan..

till nex time! assalam..

1 comment:

salam, pretty sisters :)
terima kasih sebab tinggalkan komen..
Balqis appreciate sangat2..Insyaallah,
Balqis akan balas semua komen :')
hihi :D balqis happy bila ada orang sudi
komen dan beri pandangan..

salam sayang dari balqis jasni
xoxo and assalamualaikum,
sister ^-^