Tuesday, April 1, 2014

berperang tamatkan ijazah sambil preggy :) Kenangan yang terindah~

By the name of ALLAH. most gracious most merciful :)

Okay, Balqis tahu dan sedar yang Balqis xsempat update blog..  tapi harini balqis sangat excited nak update blog untuk berkongsi pengalaman menghabeskan dan mengkhatamkan final sem in degree sambil pregnant dengan jayanya :) Alhamdulillah.. huhu.. ye,ye :) Balqis tahu..memang bukan senang tau,tapi seronok sangat2 sebab ade suami yang dicintai menemani kita belajar dan fighting untuk teruskan usaha ke langkah yang seterusnya (^,^) hik..hik..

Well, balqis start final sem degree pada September 2013, iaitu selepas 4bulan balqis bergelar isteri kepada hubby tercinta, Mr Ilyas :) Dan waktu itu juga Balqis disahkan pregnant 1bulan.. yeayyyy..Alhamdulillah, Allah bagi rezki awal..siapa yang xhappy kan? Kite excited tapi dalam gembira2 kite, ramai juga yang risau tentang degree kite ni :P sume caring btol sampai takot Balqis xboleh habeskan degree.. cewahhh.. Time tu, Balqis mestilah sedihkan bila ramai yang beranggapan -What, pregnant??hmm..memang xakan habes belajar la nanti- whattttttttttttt???????? Haish.. kite baru masuk bulan pertama dlam final sem tu,dahde yang bole ramal2 camtu plak ye :D 

Jalan2 ngan kengkawan after ke art gallery untuk site servey :D tehee

Alhamdulillah, hubby banyak sangat membantu dan beri semangat :) happy tau..sepanjang belajar ni, hubby yang support kita, sama2 senang dan susah :D Bile ingat balik time susah2 tu, tersenyum sampai sekarang..sweeeeeet sangat :D xde apa yang susah bila kita yakin ngan janji Allah :) Bila hubungan suami isteri ni halal,berkat dan disukai Allah, maka Allah buka rezki kami suami isteri.. bila Allah uji balqis stress n pressure, kehadiran suami sgt2 menenangkn perasaan.. hihi :D syukur... All praises to Allah.. yela, time xkawen dulu, stress2 je,nanges2 call ibu, ibu jauh kat Muar... ni bila stress je, call hubby, hubby datang studio kite, sma2 masuk kereta n ngadu2 kat dia :D xke best tu :D haha...besttttt... Cinta Halal sgt2 indah..pastu bole hug hubby..hilang segala resah gelisah,stress thesis n final year project.. MasyaAllah..indah :)


tengok movie with hubby :)

Bila da struggle ke kelas, belajar penat2, kesana sini cari bahan untuk assignment, t hubby belanja makan, dating sama2...wahhhhhh~ Hilang terus penat kite belajar tau.. hik hik (rase cm drama korea plak).. Pastu lepas da hentam pulas buat drawing dan project major time weekend, t hubby ajak g wayang, hehe:D Alhamdulillah.. suami balqis selalu temani balqis kesana sini lepas keje dia dah siap kat office (love you,hubby) So, susah ke time study ni dah kahwen? xpon..malah rezki bertambah2..bukan rezki dari segi duet saje, malahan ade je bantuan Allah permudahkan dalam pelajaran, Allah buka peluang terpilih masuk ke competitions2 yang awesome.. n Allah bagi hati kite tenang :) itu yang paling mahal tau.. 

Ke International Art expo 2014 with hubby :) time ni kurus g sebab baru 2bulan preggy...haha

Thanks hubby :) seronok bila hubby suke apa yang kite suka..and dia lagi semangat tanya2 artis kat sini untuk fahami maksud artworks artist2 tu :) huuu, terharu..

Bila balqis da preggy 3bulan, hubby memang xbagi balqis bawak ape pon,handbag pon hubby pegangkan, apatah lagi beg laptop dan buku2 :) soooooo, tiap2 kali nk ke studio, hubby bawakkn beg n barang2 Balqis yang lain...tehee :)

mengade2 ek? nak wt camne..hubby yang xbagi..dia suh jaga baby dalam perut kita baik2 :) Ingatlah anakku (future kids) daddy jaga mummy dengan caring sangat time mummy mengandungkan awak,honey.. t jadi anak yang baik tau..khidmat dan sayang pada daddy n mummy okay :)

Dating ngan hubby lepas hantar assignment :) penat tau...dok library smpai kol3 pagi ngan hubby..
Hmm..kadang2 ade jugak rasa nak give up kat tengah2 jalan waktu tu, ngan thesis susah, final project xsiap2 (take a lot of time), ngan time tu de masalah preggy (kena marah ngan doctor sebab hb turun mendadak sampai kite kerap pening dan pitam), tapi kite kuatkan jugak semangat..ngan kawan2, kami berjuang sma2..Alhamdulillah.. kite pk time tu kite je de prob, sekali kawan2 pon same :D so, kite kuatkan diri..kita bukan sendirian :D Kita ade Allah, suami,femly,kawan2 :) Ya Allah... syukur...

Time single2 dulu, 2kali je dapat balik kampung lawat ibu ayah :) Bila dah kawen ni, hubby bawak jumpe ibu ayah sebulan sekali..hihi...rase sayu bila dapat lihat wajah ibu ayah kite <3 love..love...

hmm..setelah struggle 5bulan final sem tu, Alhamdulillah thesis berjaya disiapkn dengan cemerlang, final project artwork pon berjaya diinstall bersama hubby tercinta.. Ingat lagi,time tu lagi 2hari nak excessment, kita nanges2 cakap kat hubby yang kita rase nk giveup sebab kite xyakin kita boleh install 2000rama2(2000 rama2 ni pon siap dengan bantuan suami,adek ipar dan umi mertua,tengok2??? Allah hantar lagi bantuan..kan?) tu kat dinding dlam masa sehari... time tu hubby pujuk qis,genggam tangan balqis erat2 :) he said, i am gonna make it :) he will help me:) Allah always with us... huhhhhh..lega dah dapat kuarkan air mate yang banyak tu...hihi...then pagi tu jugak, kami ke studio sampai ke pukol 3pagi menginstall rama2 tu... hihi.best buat together2 ngan suami.. meriah studio waktu tu...Sume kawan2 sibuk juga menyiapkan project masing2 :D dan sekali lagi, Balqis bersyukur, I got a very kind husband that help me waktu tu..xsemua orang de partner untuk expresskan kerja untuk siap, but I got one :) Thanks Allah:) my husaband is my bestfriend :) forever my bestfriend :D yeyyyyy... da habes degreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!! happy habaq hang!! hihi :D

Try2 susun rama2 kat rumah before install kat dinding :)

Inilah hasilnya :) Final year project.. hubby kita tolong kita :) awesomeeeee



opsss...lupa nak beritahu :) balqis ni,xde alahan preggy ke??? Ishh..ade..sapa cakap xde.. muntah2,pening2,mual2, sakit saraf, rase mengantuk yang teramat, hilang selera makan dan pitam :) tapi nak buat camne, kne teruskan struggle dan pandang kehadapan.. keep moving forward.. memang bukan mudah nak buat, tapi kalau nak 1000daya,xnak 1000dalih, makanya, terusssssskan :) hihi

xsbar nak grad may ni:) yahuuuuu :D


hihi...xsabar tunngu our baby kuar ;) InsyaAllah, kami bakal dapat a daughter ;)

Hihi,,panjangnya kite celotehhh...t kite kongsikan plak pengalaman kite preggy,tips2,amalan yang kita ikot,supplement2 yang kite ambil, kat mane kite beli baranag2 baby kite dan juge persediaan nak bersalin ni :)

sekarang usia kandungan Balqis da 32bulan 3hari (bersamaan dengan 8 bulan lebih balqis preggy):) hihi..baby kite membesar dengan sihat Alhamdulillah..doakan Balqis tau... 24.5.2014 ni due date... dalam bulan yang sama juga, Balqis akan grad (pengsan,haha..harap sempat ambil scroll baru bersalin, or sempat bersalin pastu ambil scroll) hik hik :)






haaa,kawan-kawan :) kalau berminat ngan Kiszydolls ni, uolls boleh la ke kiszydolls shop ...Ni sume handmade dolls designed by Balqis sendiri tau... bole la uolls order :) hihi..anak patung ni sangat2 comel, gebu,kain sejuk dan sangat2 best buat peluk time tido :) selesa sangat2..ramai customers bagi feedback yang dorg xleh tido bile xbawak kiszydolls ni time tido.. ade yang bawak kiszydolls sampai ke luar negara naek airplane time travel, bawak kiszydolls sampai ke hospital bila masuk wad sebab xleh tido xpa kiszydolls..hihi :D Kiszydolls sgt2 sesuai untuk dijadikan present untuk kawan2, anak2,femly members and insan tercinta :D
wasap balqis untuk more info - 019 5295171
emel : balqyyslovesart@gmail.com
blog : http://balqyys.blogspot.com/
instagram : @kiszydolls_shop
personal instagram : @balqis_ilyas


hihi..thanks kawan2 sebab sudi baca entry ni!! xoxo :D

3 comments:

  1. assalam... lama tak update ye balqis.. alhamdulillah dah pregnant.. take care ye

    ReplyDelete
  2. cantiknya rama2 tu.. mcm melekat betul2 laks..heheh

    ReplyDelete
  3. congratulation for your pregnancy and graduation balqis , Barakallah :)

    ReplyDelete

salam, pretty sisters :)
terima kasih sebab tinggalkan komen..
Balqis appreciate sangat2..Insyaallah,
Balqis akan balas semua komen :')
hihi :D balqis happy bila ada orang sudi
komen dan beri pandangan..

salam sayang dari balqis jasni
xoxo and assalamualaikum,
sister ^-^