Monday, August 26, 2013

Review dan testimoni :Bedak Sejuk Tanaka (tate by nora danish)

by the name of ALLAH,most gracious most merciful
Peace be upon you..
Hai pretty sisters..

Balqis nak berkongsi sesuatu yang awesome dengan sisters harini :)  Alhamdulillah..Balqis and hubby sihat dan bertambah-tambah sihat (naek berat badan sikit bulan ni..haha..makan banyak kat open house sekalian)..

Hmm..nak mulakan story ni..Time zaman remaja dulu, alhamdulillah, skin memang takde masalah..Xde bintik hitam,xde parut, xde jerawat, dan pori2 comel je xnampak ..haha..Tapi..tapi bila umur 22tahun ni(boleh masukkan dalam buku sejarah hidup),jerawat dan segala keturunan nenek atoknya membina rumah diwajah balqis macam cendawan tumbuh selepas hujan..huwaaa T-T kejadian ni start berlaku pada bulan5 (after nikah ngan hubby)..

Trust me,banyak and penuh 1muka.. Sedih sangat2 sebab dah la baru lepas nikah,sebelum nikah dan muda2 dulu dia xnak tumbuh plak..time nak cantik2 untuk suami pula la dia nak tumbuh..huhu T-T Balqis hampir give up waktu tu..So,langkah pertama, Balqis pergi klinik,doktor bagi ubat sapu pada jerawat yang baru tumbuh,ubat untuk hilangkan bekas jerawat dan juga antibiotik.. Xjalan dan xberi efek yang positif pon pada balqis..Lama jugak pakai,but...terpaksa stop sebab jerawat semakin banyak mengandung dan beranak kt muka ni..huuuu

Nampak kan pipi before tu? Penuh 1 muka,dengan merah2nya,nanah lagi..Sakit,pedih2 tau.. Alhamdulillah,hubby sangat2 supportive.. Balqis hairan,jerawat tu tumbuh bertimpa2..can u imagined? dah la penuh 1 muka,bertimpa2 plak tu.and muka cerah jadi merahhh..(walaupun kita sedang ceria,muka merah macam tengah mengamuk..wahh..xboleh jadi niii).Sebenarnya jerawat teruk dan penuh sebelum tangkap gambar,sory xdapat merakamkan before tu lagi..

Then,hubby cakap, stop using produk2 yang ada bahan kimia.. Bagi kulit rest.. So,balqis stop pakai Oxy, Balqis pakai pencuci Himalaya(sebab mengandungi 100% organic ingredients iaitu turmeric and neem) dan juga.......tara..... Bedak Sejuk Tanaka Nora Danish ori dari Myanmar.. Mula2 xyakin pon nak guna bedak sejuk tanaka ni tapi bila hubby dah bagi support,Balqis pon try untuk trust the product:D Hubby xgive up tentang kulit balqis,xkan balqis nak give up,kan.. Thanks,hubby :D Natural ingredients are the best :D hehe :')


Best pakai bedak sejuk ni sebab:
1. Ia kecutkan jerawat dan merewat jerawat secara mild, tidak keringkan jerawat dan kulit. Jadi,bila pakai bedak johnson baby,kulit licin tanpa kulit kering :D

2. Kulit xberminyak dan xkering, tanaka tu stablekan dan balancekan kelembapan kulit kita secara natural :Dso,kulit less oily..

3. kecilkan pori2,hilangkan bintik hitam serta cela :D ini sisters semua boleh tengok sendiri gambar pp testimoni balqis..

4. glowingkan kulit muka serta mencerahkan kulit secara semula jadi :D

5.memberhentikan pengeluaran jerawat..maybe time period,tumbuh sikit kot.Haritu,balqisnya periodkan, tumbuh 1ketul kecil je..esoknya hilang..haha..happppyyy :)alhamdulillah:)

Alhamdulillah :) kulit flawless ngn tanaka selepas gune 3bulan xpe stop..konsisten 2x setiap hari :')

After pakai bedak sejuk tanaka myanmar selama 7minggu.. gambar, no makeup and no editing :) original..

Okay,mula2 balqis pon googles tentang tanaka ni.. Kalau kat asia, kita panggil tanaka,kalau di India, mereka panggil Chandan..dan kalau dibarat, mereka panggil Sandalwoods:D hihi.. Balqis googles,wahhh...1dunia dah tahu kebaikannya dan semua beri responds positif tentang tanaka dan masalah jerawat... Jadi,Balqis pon excited nak pakai :D dah confident ni,baru la boleh pakai dengan perasaan gembira ^-^

Nak tahu macammana balqis mulakan journey bersama bedak sejuk tanaka ni supaya cepat berkesan dan lebih efektik?? haaaa....jom,balqis beritahu ye :D 

1. Mula2 sekali, baca selawat ke atas nabi 3kali sebelum pakai bedak sejuk tanaka ni..Cuci muka bersih2 dengan pencuci muka. Seterusnya,ambil bedak sejuk tanaka beberapa cubit dan letakkan pada penutup bedak sejuk tanaka,letak secubit serbuk kunyit,titiskan beberapa titis air sampai jadi paste(xterlalu pekat,xterlalu cair).Then, sapukan paste tadi di muka..Biarkan semalaman..besttttt :D bila dah letak kat muka,muka rase fresh, sejuk berangin, hilang gatal2 dan pedih jerawat tu.. alhamdulillah :D muka less oily and moisture je lepas pakai tanaka sekarang ni..hihi


2. Balqis letak secubit turmeric powder jenama babas sebab 100% turmeric powder dengan bedak sejuk tanaka untuk 4minggu pertama..hmm..Sebab muka balqis agak teruk jerawat dan bekasnya, Balqis pakai bedak sejuk tanaka ni 2kali sehari untuk 3minggu pertama..Untuk siang,balqis pakai paling kurang pon 30minit..paling lama,lepas zohor sampai asar ;D malam plak,lepas isya sampai subuh :D Alhamdulillah,bila basuh muka,muka semakin licin,putih,bersih dan halus.pori2 pon mengecil..please take note, untuk 3minggu pertama tu,sebab jerawat still banyak,balqis hanya basuh tanaka menggunakan air seperti biasa. lepas muka makin okay,hanya tinggal bekas, balqis xbasuh terus tanaka tu kat muka,balqis percikkan air kat muka yang ada tanaka kering tu,then buat urutan seperti scrub..buat urutan bentuk bulatan...buat lembut2 dan sampai semua tanaka tu hilang..best tau..nanti kulit rase licin dan bersihhhh sangat2 :)

3. Balqis makan buah dan sayur segar sebanyak mungkin..Love veges and fruits..Kalau boleh,pilih yang tinggi antioksidan dan juga vit c and e :D  then,hubby buatkan fruit juice time rajin..haha..kami suka juice carrot mix with apples..sedap,try buat ye :D 

4. Minum air masak sebanyak mungkin... Ini semua untuk dalaman sebab jerawat ni kene rawat luar dan dalam..Luar kita pakai bedak sejuk,dalaman kita control pemakanan :D setiap jam,balqis akan minum segelas air masak..best :D refreshing..hehe

5. Gunakan scrub buatan sendiri untuk exfoliate kulit mati dan juga mempercepatkan pertumbuhan sel baru kulit.. Bagi kulit glowing gitu :D nak tahu macam mana balqis buat skrub muka? resepinya? senang je, Balqis campurkan 1 teaspoon madu(bertindak sebagai cleanser membuang kotoran,kuman di muka dan sebagai moisturiser) + 1 teaspoon gula pasir/brown sugar(buang sel kulit mati)+ 1 teaspoon air perahan lemon(untuk buang sel kulit mati,cerahkan wajah and etc)..Kalau xde air lemon,gunakan gula dengan madu je :D xpon,boleh juga nak campur dengan virgin coconut oil or virgin olive oil..(oil ni semua bagus untuk kulit kita,kekalkan kelembapan kulit,buang sel kulit mati,beri glow kepada wajah)..Please take note ye..Gunakan skrub buatan sendiri ini selepas kulit anda semakin pulih,bukan sewaktu semua jerawat sedang meradang :D kalau hanya guna madu sahaja sebagai skrub xpa gula sewaktu jerawat banyak, boleh ye:D

6. Balqis xmakan kacang tanah selama 2 bulan :) balqis tak elergi pon pada kacang ni,tapi sebagai langkah pencegahan supaya jerawat ni hilang terus dan xtumbuh2 lagi :D

7. Balqis xpakai apa2 krim or makeup langsung melainkan mineral foundation MARYKAY dan bedak baby johnson :) sebab bila pakai mekap dan juga krim, jerawat still xberhenti tumbuh..Balqis nak berhentikan pertumbuhan jerawat dan juga hilangkan jerawat ni secara kekal :D insyaallah..bila pakai mineral foundation MARYKAY dan bedak baby johnson, jerawat memang xnaek langsung da :D say no to new pimples..haha..kalau korang apakai foundation MARYKAY, x mngapa..balqis hanya beritahu balqis pakai produk ni..yang balqis nak tekankan disini adalah, pakailah foundation dan bedak yang sesuai dengan kulit uolls, time ada jerawat ni,skin getting more sensitive,so better pakai mineral type of makeup and foundation :) sebab ianya xmenutup pori2 serta merawat kulit :D

8. konsisten!!!!! sila pakai secara konsisten..sure,kalau xkonsisten,macam mana tanaka paste tu nak merawat kulit kita,rite? senang je, pakai every day dan dont lose hope..Insyaallah..just believe and sabar sebab masalah jerawat xkan hilang dalam masa sehari dan seminggu..Insyaallah,balqisnya bekas jerawat tinggal sikit sangat ni,mungkin akhir bulan 9 nanti or awal 10 nanti,flawless kot ^-^ (hopinggg.hihi)..insyaallah..jika allah izinkan..ameen :D

gambar dibawah ni,balqis memang xpakai makeup,no editing :) 
Ni la dia journey jerawat balqis,. perasan x,semua gambar,ada 2tahi lalat kat pipi..ori ye:) haha
opss..sori2..minggu ke 4 dan 5 punya gambar kabur dan gelap sebab time tu mendung dan hujan,xbuka lampu lak,.tgkp guna phone,nampak cam okay,sekali masuk laptop, adoiii..xjelas..huhu..

Kalau sisters nak info tambahan tentang bedak sejuk tanaka ni,boleh tengok pics bawah ni ye:D






well kawan2..penat da ni..haha..banyak betul celoteh..sambil tulis entry ni,hubby ngah dengar ceramah Ustaz Azhar Idrus kat youtube.. alhamdulillah,dapat ilmu tentang fiqh wanita sambil tulis entry..haha :D 

Sapa2 berminat nak rawat jerawat dengan bedak sejuk tanaka ni,boleh sms balqis ye. Balqis jual bedak sejuk tanaka lemon(warna hijau) ori dari Myanmar, 110gram dengan harga rm30 include postage;') bole whatsup, sms or line ngn balqis di no ni ye : 019-5295171 :')

p/s : bedak sejuk tanaka nora danish ni adalah rebranding dari bedak sejuk tanaka myanmar..balqis jual yang ori dari myanmar sebab yang rebranding tu mahal..sedangkan produknya sama,ori dari kilang yang sama :D

sekali lagi,siapa nak beli,order dengan balqis by sms/whatsup : 019-5295171..RM30 SAHAJA INCLUDE POSTAGE.. thanks,sisters for reading my acne prone skin journey and history :) kalau ada pertanyaan serta tidak faham,boleh komen saja kat sini ye :D Balqis akan jawab all the comments here :D insyaallah..








haaa,kawan-kawan :) kalau berminat ngan Kiszydolls ni, uolls boleh la ke kiszydolls shop ...Ni sume handmade dolls designed by Balqis sendiri tau... bole la uolls order :) hihi..anak patung ni sangat2 comel, gebu,kain sejuk dan sangat2 best buat peluk time tido :) selesa sangat2..ramai customers bagi feedback yang dorg xleh tido bile xbawak kiszydolls ni time tido.. ade yang bawak kiszydolls sampai ke luar negara naek airplane time travel, bawak kiszydolls sampai ke hospital bila masuk wad sebab xleh tido xpa kiszydolls..hihi :D Kiszydolls sgt2 sesuai untuk dijadikan present untuk kawan2, anak2,femly members and insan tercinta :D
wasap balqis untuk more info - 019 5295171
emel : balqyyslovesart@gmail.com
blog : http://balqyys.blogspot.com/
instagram : @kiszydolls_shop
personal instagram : @balqis_ilyas

xoxo,toodles..
assalamualaikum :D

46 comments:

  1. wah kita sama la ada taik lalat kat pipi kanan. hehe ^_^ btw balqis skrg guna dnars kan? dan dalam masa yg sama guna tanaka. so mcm mana balqis balance kan kegunaan dua2 ni?

    pakai selang seli dengan dnars ke, atau pakai tanaka smggu sekali?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha:) sama pulak:) balqis start guna tanakha awal ramadhan lepas:D time tu,xgune dnars g..dnars baru je balqis beli kelmarin,and baru petang tadi balqis pakai dnars..haha:D as i said before,balqis takot nak guna produk yang ada bahan kimia time jerawat sedang bermaharajalela di wajah ni..hihi..balqis only trust and confident gune natural ingredients for my acne prone skin:)
      skg jerawat da tinggal parut samar2 saja,balqis baru nak guna dnars ni ha:D

      untuk sekarang ni,sebab dahde dnars, balqis buat macam ni :
      pagi,lepas solat subuh,pakai dnars,lepas zhor or asar,pakai tanakha 2jam.
      sebelum tidur,pakai dnars:D
      tanakha ni 100% natural ingredients,jadi boleh pakai bila2 kita nak:D

      hopefully,dengan adanya kunyit dalam dnars ni,membuatkan muka more glow and cantik untuk suami..tanakha xboleh tinggal,everyday pakai sebab ini bedak sejuk paling best dalam control acne,sebum,moisture and oil kat muke..terbaik!!
      alhamdulillah:D
      kalau nak beli,bole sms no bsness balqis tu ea:D

      Delete
    2. insyaAllah. rs minat nak beli. sy pun kat uitm shah alam. klu sy nak ambik by hand je nti kat balqis boleh ke? skrg tak mampu lg nak order. duit xde. hehe tggu pt masuk dulu :D

      Delete
    3. boleh2:) balqis pon ingat nak jual kat kolej2 uitm:) balqis simpankan 1 untuk anis tau...jumpe di uitm shah alam :D

      Delete
    4. eh xpe2 klu ada org lain nak, balqis jual dl. jgn simpan kan dulu utk anis. sbb anis pun tgh kira bajet ni nak beli barang lain. hehe sbb naik sem ni dah duduk luar. kena kawal belanja. hehe :'(

      Delete
    5. okay:) qisnye stok dah habes da semalam sebab ramai order:D skrg ngah order stok baru..hihi..kalau nak,gtau qis ea..sebab anis kat uitm,so harga tanaka rm25 je without postage tu..untung la dekat..kalau nak beli,just gtau..kalau xjadi,xpeje :D hihi..

      Delete
  2. Alhamdulillah...yeayyy kulit qis dah kembali pulih..sob..sob sorry sangat2 sebab tak dapat tolong..huhu...bagusnya bedak tanaka tuhh..ma lps jerawat teruk terus takut nk pakai produk lain dah..stay dgn ubat farmasi ja...lg 1 ma mmg tak makan kacang tanah dr kecik sebab takut jerawat..haha...kira berbaloilah pakai bedak tanaka nie..nnt nk cuba jugak lah..nak pakai malam2 macam bedak sejuk sebelum tido..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah:) ma,happy tau kulit makin okay ^-^ teringat time ma punya skin makin okay ritu,jealous je sebab dah tak tahu nak buat apa da waktu tu..huu :) seb baek hubby recommend pakai tanaka..best tau,dia sejukkan muda..so,b4 tido tu, rase relax...hihi..bau dia,bau lemon..tau xpe, qis selagi jerawat xbtul2 pulih,qis pon takot na pakai produk lain,berani pakai natural produk je..sebab bukan senang nak rawat supaya acne tu berhenti terus membiak,kan? alhamdulillah,skg jerawat baru xtumbuh da..berhenti trus...seronokkkk sgt :)then hubby cakap, see?naseb baek dgr ckap abg..kan abg cakap,bahan semulajadi ni terbaik..haha :P

      ma,ni no acc qis(BALQIS JASNI) :
      BANK ISLAM : 0102 3020 159 997
      CIMB : 0111 000 4147 206
      MAYBANK : 151418110096

      Insyaallah,qis pos esok:D Nseb baek ma order cpat sebab stok tinggal sikit,ni last..nak kene restock lagi..qis n family semua pakai tanaka:D

      ma nye kulit xde probs,kan :) so,pakai everynight,insyaallah, kulit kekal licin nlembut, t kawen,makeup smooth je :D wahhhh..cantik..haha..

      foundation marykay sgt2 bagus,thanks sebab bagi try ma punye marykay..haha :P
      hubby selalu tanya time nak pakai foundation,tu foundation mane?kalau bukan yang mineral,dont use it,honey!! hahahaha...dia plak risau..sebab dia ckap,time muka qis truk tu,dia sedih tgok muka qis merah2..mcm sakit je muka tu T-T memg sakit pon..huuu

      thanks ma :) saya jual :D

      Delete
    2. all right:) dah dapat,kan?mesti excited nak pakai,kan..hihi ^-^

      Delete
    3. kat mana boleh dapat kan bedak ni ye akak ??
      kalau nak beli darii akak je boleh ke ??

      Delete
  3. hah..lagi satu myb sebab dah kawen ada org bg semangat cepatlah hilang..sebab dah tak stress..happy ngn suami..ohh xsabar rasanya..haha...foundation mary kay mmg bagus kan qis..sebab dia langsung xtutup pori n senang sangat nak cugi..nanti ma whatsapp qis nk mntk no acc k..xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...sabar2:) ma dah xlama da...buat preparation skit2..ma kan kreatif :D al the best,ma..jgn xjemput qis,majlis ma punya tarikh bile? nak bincang ngan hubby..hope time tu hubby xkeje:D
      xoxo

      Delete
    2. insyaallah:) jgn lupe jemput qis tau..

      Delete
  4. saya pun ada jugak bedak tanaka ni tapi dh jadi mcm perhiasan pulak..niat taknak membazir tapi hmmm.. btw, memang bagus bedak tanaka ni. bila cuci dengan ia terasa bersih jer kulit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nape tapi...hmm? hihi,qis memang istiqamah,xnak tukar bedak sejuk,nak pakai bedak sejuk tanaka saja :) sebab bedak sejuk lain xsesuai dengan muka..tanaka buat pori2 makin kecil and kulit muka licin:) best untuk orang yang pernah de masalah jerawat mcm qis kot ;P haha..jangan membazir tau,kalau xnak,bagi qis..haha ;P

      Delete
  5. Saya dan jerawat memang tak dapat dipisahkan T_T

    Sejak dari darjah 6 lagi jerawat tak henti-henti naik di muka. Tapi sekarang bila dah besar ni, jerawat makin kurang tapi masih ada hishh.

    Bedak tanaka semua jenis emak beli, tapi bila saya pakai, jadi biji-biji putih pulak di muka T_T
    Terus stop pakai, dan setia guna sabun susu beras hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke:) sian awak,xsesuai kot dengan tanaka:) awak sama mcm ibu balqis,dia guna sabun susu beras je,kulit dia sihat and xpakai apa2 produk makeup..nampak glowing..hihii.tapi skg,dia pakai jugak tanaka as bedak sejuk sebab nak hilangkan wrinkle and pigmentation:) alhamdulillah,tanaka penuh ngan antioksida yang baiki kulit ibu saya:D so,muka dia skg nampak muda,walaupun dah 48tahun :D wrinkle dia mkin kurang and kulit muka dia licin:)

      Delete
  6. assalam balqis.. salam kenal.. dari instagram terus ke blog.. keep in touch dear..

    http://mamaaleen.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam mama leen:')keep in touch..hihi..lme btol xmasuk blog sndiri..hbes je final exam ni, balqis nk cuci sawang di blog..haha

      Delete
  7. salam kenal sis.owh kak lea pun ada share tanaka ni kat entri bulan2 lepas.so far ok je pakai.takde jerawat tapi terpengaruh tengok adik dan mak pakai he3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..beskan pki tanaka..kulit xbrminyak..selesa n nyaman je;')

      Delete
  8. salam qis. serbuk kunyit tu beli y dh seap tu ke? yg guna utk goreng ikan tu eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah:) tapi balqis pki serbuk kunyit babas je tau..sbb dia 100% kunyit..klu yg len tu, de cmpur rempah len or garam..so, lbih baik bli yg babas:')

      Delete
  9. salam.sy nk tnyaaaa...sy ni jenis kulit bminyak n bprut..jrawat ada skit skit yg halus tu..prut la bnyak ..blubang n yg merah merah...klau ikut yg sy baca kt inet..yg hjau tu akan mmutihkn kulit so sy beli la yg pink sbb yg tu utk prut blubang..sy ni dh mmg asal cerah ..xnak.la klau makin putihj
    m.so nk cnfrm ngn akak yg tanaka pink ni mng utk prut ehhh..n sy pon ada porresss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg hijau ni xdelah putihkan sampai terhakis kulit..dia cume sekatakan kulit sbb time muke berjerawat, kulit kite akan nmpk kmerahan2, berminyk n sdikit gelap sebb xflawless..jdi bile tanaka hijau rawat kulit, dia hilangkan jrwat, n dlam mse yg sme flawlesskan kulit..jdi nmpk kulit lbih cerah n segar..sya pon putih tpi lpas pki tanaka, putihnye sekata sprti time remaja xkne mthari dlu:)

      Delete
  10. sis pki tebal ke nipis?mse pki yg siang sis cuci pki pencuci muka ke sblm pki bedak tanaka ke selepas pki bedak tanaka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis pki nipis2 je dear;') sebelum n slaps qis cuci muke..qis gune pncuci muke himalaya, xkringkn kulit wlupon cuci b4 n after pki tanaka:') suke cuci tanaka ng himalaya sbb bgi btul2 bersih..

      Delete
  11. As Salam sis. Saya pakai tanaka hampir 2 minggu tapi still byk jerawat halus tumbuh. Kenapa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam dear..awak bli tanaka ni dkat mane? Ori ke dear? Hritu ade jgak customer sya ngadu tmbuh2 jrwat halus didahi bile pki tanaka..tpi tanaka tu dia bukan bli ng sya, dia bli diluar..bile dia pki yg sya jual,alhamdulillah..xde masalah da:') sya jual tanaka ori n halal n suci;') sya sndri pakai smpi skg, bile stress, rse cool n lega:)

      Delete
  12. Assalamualaikum, Hai saya dari indonesia. saya suka dengan blog anda, boleh follow blog saya juga? terimakasih
    inggridnurdiana1.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Balqis nk tnye, lpas pkai bedak tanaka overnight kn, esok pg tu balqis cuci dgn air je or dgn pencuci muka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mule2 tu balqis cuci gune air saje..balqis urut2 muke ala2 scrub utk cuci bedak sejuk tu and buang sel kulit mati..da habes cuci dan bersih,baru balqis cuci muka guna pencuci muka Himalaya :D

      Delete
  14. haii,,,,,saya berminat dengan prdc u,,,,kalau i nak beli kat u macam mana ye,,,,

    ReplyDelete
  15. Hi balqis...boleh kongsi tak mineral foundation MARY KAY yg balqis guna tu jenis POWDER, COMPACT atau LIQUID? dan pencuci muka Himalaya tu yg mana 1 ye?

    ReplyDelete
  16. salam sis.. Sambil2 lalu singgah sini tengok sis.. hehe.. salam perkenalan..

    Wah product ni macam bez jea.. bleh wat dropship? kik3

    sis tgok ni.. bez.. http://miss-fatyn.blogspot.com/2014/07/bb-doll-cream-de-fasya-hot.html

    follow sis tau..

    ReplyDelete
  17. Sis .. Bleh order lagi x bedak tu ? :)

    ReplyDelete
  18. Assalam balqis lelaki boleh guna ke

    ReplyDelete
  19. Assalam balqis lelaki boleh guna ke

    ReplyDelete
  20. sis...available lagi ke nak order bedak tanaka ni??

    ReplyDelete
  21. sis...available lagi ke nak order bedak tanaka ni??

    ReplyDelete
  22. Assalam sis.. boleh order lagi ke bedak tanaka nie??

    ReplyDelete
  23. Assalam sis.. boleh order lagi ke bedak tanaka nie??

    ReplyDelete

salam, pretty sisters :)
terima kasih sebab tinggalkan komen..
Balqis appreciate sangat2..Insyaallah,
Balqis akan balas semua komen :')
hihi :D balqis happy bila ada orang sudi
komen dan beri pandangan..

salam sayang dari balqis jasni
xoxo and assalamualaikum,
sister ^-^